Приключение из дебрите на един нов свят. Това са парфюмите в нашите очи. Има такова голямо разнообразие, че със сигурност бихте се затруднили да откриете своя нов аромат.

Затова в тази статия ще Ви споделим каква е разликата между различните видове парфюми. И ще оставим на Вас да прецените към кой вид да се насочите.

Марковите парфюми се предлагат в най-различни разновидности и затова някои имат по-отличаващ се и силен аромат, а други са по-издръжливи. Тайната се крие в това, колко концентриран е ароматът.

Например: парфюмите са най-интензивни като аромати и съдържат между 20 и 30% ароматни компоненти. Те се задържат по-дълго време върху кожата и имат трайност 6-8 часа. Затова те са не само икономични, но и много добра инвестиция.

Парфюмните води са по-слабо концентрирани и съдържат 8-15% ароматни компоненти. Задържат се до 5 часа на кожата.

Тоалетните води са значително по-леки като аромати с до 8% ароматни съставки. Трайността им е около 3 часа и трябва да се насят значително по-често от другите варианти.

Одеколоните са популярен избор сред кавалерите. Но за разлика от парфюмите, те са с много малка концентрация на ароматните съставки – между 3 и 5%. Затова те са най-малко издръжливите като аромати. И се задържат на кожата само 2 часа или по-малко.

Разбира се, на пазара можете да откриете още много варианти като парфюмно масло, спрей, мъгла за тяло и други. Ароматните съставки в тях не могат да си съперничат по концентрация с тези на парфюмите. И това ги прави скъпа алтернатива, защото трябва да се нанасят изключително често.

С това ще приключим тази статия. Следете нашия блог, защото в следващата статия ще съпоставим парфюм тестерите и „официалните” парфюми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − five =